Szolgáltatások

IT biztonsági hálózatfelügyelet
Kis- és középvállalkozások informatikai biztonsági védelmeAz "elrettentés" - Ne szenvedjen el egyszer sem adatvesztést, melynek általában nem csak anyagi, hanem anyagilag mérhető presztízs vesztesége is van!

Minden internetre kapcsolt számítógép folyamatos támadásnak van kitéve, vírusok, trójai, adathalász programok. A vállalatoknak szüksége van, informatikai rendszerük védelmére. A tűzfal segítségével megakadályozható, az Internet elérés megbénítása, a vírusvédelem segítségével a kritikus adatok, fájlok elvesztése. A behatolás megelőzés védi a belső hálózatban futó alkalmazásokat. A SPAM szűrés rengeteg munkaidőt megspórol a kéretlen levelek kiszűrésével (1 kéretlen levél elolvasása kb. 6 másodperc, napi 20 kéretlen levél, heti 5 munkanap, 5 alkalmazottnál?). A tartalomszűrés nagyságrendekkel jobb kihasználtságot biztosít az internetes sávszélességen, mivel kiszűri a vállalat számára haszontalan internetezést (Facebook, Freemail, Skype,...). A VPN segítségével titkosítottan tudnak bejelentkezni és dolgozni a munkahelyüktől távol lévők. Az adathalászat elleni védelem (Anti-Phishing), védelmet nyújt hamisított honlapokon hitelkártya, bankszámlaszám és egyéb személyes adat ellopása ellen.

A szolgáltatás

Az informatikai rendszert egy kihelyezett tűzfal védi az internetes támadásoktól, a hálózatban lévő munkaállomásokat, szervereket, pedig kliensprogramon keresztül lokális vírusvédelem, tűzfal, behatolás megelőzés, SPAM-szűrés.

Az ARLITECH-CENTER

A központi menedzsmentet az ARLITECH távfelügyeleti rendszere látja el. Itt találhatók a forgalom-, eseményelemző, riasztást végző szerverek. A központ és az Ügyfél között az adatforgalom titkosított csatornán keresztül folyik. A központba nem csak a kihelyezett tűzfal eseményei kerülnek rögzítésre, hanem a munkaállomásokon és a szervereken történt IT biztonsági események is, melyeket a kliensprogramok észlelnek.

A tűzfal és a kliensprogramok szolgáltatásai

Tűzfal - blokkolja a támadásokat;
Vírusvédelem - megakadályozza a károkozók bejutását az Ügyfél informatikai rendszerébe (internet (HTTP), levelezés (SMTP, POP3), fájl transzfer (FTP));
Behatolás megelőzés - meggátolja a szolgáltatás szintű támadásokat;
SPAM szűrés - kiszűri a kéretlen leveleket a levélforgalomból;
Tartalomszűrés - szűrni lehet a nemkívánatos, nem produktív tartalmakat (felnőtt, erőszak, kábítószerek, fegyverek, hacker programok...);
VPN (Virtual Private Network) - Virtuális magánhálózat, mely lehetővé teszi a távoli, biztonságos és titkosított hozzáférést.

A riportolás

Ezek a rendszerek mind az ARLITECH-CENTER-be küldik a riportjaikat, melyek alapján az Ügyfél heti, havi riportokat kaphat. A riportok tartalmazhatják az internetes, levelező, fájlcsere forgalom adatait: ki használta a legtöbbet, ki töltötte le a legtöbb fájt, ki kapta volna a legtöbb vírust. A riportok teljesen egyedire szabhatók.

A szolgáltatás havidíjas, az eszközöket az ARLITECH biztosítja.